Du behöver
- 125 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 4 st ägg
- 2 st citroner
- 5 dl mandelmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk vallmofrön
- 2 tsk bakpulver
Lemon drizzle
1.5 dl strösocker
1.5 dl pressad citronsaft
Mascarponekräm
250 g mascarponeost
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Smöra och bröa en brödform som rymmer ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ica 40 minuter.
Smält sockret i citronsaften till en sirap. Stick en massa hål med en grillpinne när kakan fortfarande är varm. Ringla över sirapen, lite i taget. Låt kakan svalna i sin form.