Lemon drizzel cake med mascarponekräm

Du behöver 125 g smör 1.5 dl strösocker 4 st ägg 2 st citroner 5 dl mandelmjöl 2 dl vetemjöl 2 msk vallmofrön 2 tsk...

Du behöver

  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2 st citroner
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver

Lemon drizzle

1.5 dl strösocker
1.5 dl pressad citronsaft

Mascarponekräm

250 g mascarponeost
1 tsk vaniljsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Smöra och bröa en brödform som rymmer ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ica 40 minuter.

2

Smält sockret i citronsaften till en sirap. Stick en massa hål med en grillpinne när kakan fortfarande är varm. Ringla över sirapen, lite i taget. Låt kakan svalna i sin form.

Scroll to Top