RECEPT FRÅN HJ

Lemon drizzel cake med mascarponekräm

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2 st citroner
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • Lemon drizzle

  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl pressad citronsaft
  • Mascarponekräm

  • 250 g mascarponeost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Smöra och bröa en brödform som rymmer ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ica 40 minuter.

2

Smält sockret i citronsaften till en sirap. Stick en massa hål med en grillpinne när kakan fortfarande är varm. Ringla över sirapen, lite i taget. Låt kakan svalna i sin form.


Recept