RECEPT FRÅN HJ

Laxtartar med wasabidressing

En frisk och fräsch förrätt som toppas med laxrom och en dressing av turkisk yoghurt och wasabi, japansk pepparrot.

Foto: Karin Mönefors

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 300 g laxfilé fryst
  • 100 g kallrökt lax
  • salt svartpeppar
  • 0.25 st röd paprika
  • 0.5 st chilifrukt röd spansk
  • 0.25 st gurka
  • 3 st salladslökar
  • 0.5 st lime rivet skal
  • Wasabidressing:

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk honung gärna akaciahonung
  • 1.5 tsk wasabi
  • salt svartpeppar
  • Garnera med:

  • 8 tsk laxrom eller svart stenbitsrom
  • gräslök

Gör så här

1
Tina laxen och skär den i 1/2 cm stora tärningar. Hacka den rökta laxen. Blanda samman laxsorterna i en skål, salta och peppra. Låt stå 30 minuter i kylen.
2
Dela, kärna ur och skär paprikan i 1/2 cm stora tärningar och finhacka chilin.
3
Skala och dela gurkan och kärna ur den med en sked eller ett kuljärn. Skär gurkan i små tärningar och skär salladslöken i tunna skivor. Blanda grönsakerna med laxen strax före serveringen. Smaksätt med limeskal, salt och peppar.
4
Blanda yoghurt och honung med wasabi till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Fördela tartaren i små glas och ringla över lite dressing. Garnera med laxrom och klippt gräslök.

Recept