Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 2 msk olivolja
- 4 dl avorioris
- 1 dl vitt vin
- 8 dl hönsbuljong
- 2 dl parmesanost riven
- 200 g champinjoner
- 250 g grön sparris
- 1 msk smör eller margarin
- 200 g skalade räkor 500 g oskalad vikt
- 500 g laxfilé
- salt och peppar
- 1 st citron pressad citronsaft
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka löken fint och fräs i en kastrull med olja ett par minuter. Tillsätt ris och fräs det tills det är blankt. Tillsätt vinet.
2
Koka upp buljongen och späd riset med buljongen, lite i taget. Rör ofta och späd med mer buljong efterhand som den kokat in. Total koktid är ca 20 minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.
3
Skiva svampen, bryt bort den nedersta delen av sparrisen och skär resten i bitar. Fräs svamp och sparris i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar och rör i skalade räkor.
4
Skär laxen i bitar och trä upp på spett. Krydda med salt och peppar och tillaga i ugn i 10 minuter. Droppa över citron efter smak.