Du behöver
- 900 g laxsida med skinn
- salt
- 1 tsk krossad rosépeppar
- 800 g kokt färskpotatis
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 2 msk hackad persilja
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 msk hackad gräslök
- 1 tsk pressad citronsaft
- 1 tsk worcestersås
- 500 g räkor med skal
- 0.5 dl färskriven pepparrot
- 0.5 dl dill
Servering
gräddfil
Gör så här
1
Gnid in laxens köttsida med salt och rosépeppar. Lägg den på galler bredvid glöden i ca 15 minuter, tills innertemperaturen är 56°.
2
Stek potatisen i smör och krydda med salt, peppar och persilja.
3
Rör samman smör, hackad gräslök, citronsaft och worcestersås. Klicka kryddsmöret på potatisen.
4
Skala räkorna och lägg dem ovanpå laxen. Strö över riven pepparrot och dill och servera med gräddfil.