Du behöver
- 700 g laxfilé
- 3 msk honung
- 0,5 st citron saften av
- 1 msk ljus soja
- 2 msk olivolja
- 1 st röd chilipeppar
- salt
- 800 g spetskål
- 25 g smör
- peppar
Garnera med:
koriander
Ugn: 175°
Gör så här
1
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda honung, citronsaft, soja och olja och ringla över laxen.
2
Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Strö den över laxen och krydda med salt.
3
Dela spetskålen i klyftor. Skär bort lite av rotstocken och lägg dem runt om laxen. Klicka smöret över kålen och krydda med salt och peppar.
4
Tillaga i ugn i ca 30 minuter. Ös gärna lite av spadet som bildats i formen över kålen. Garnera med koriander och citronklyftor.
Fisk behöver inte alltid serveras med potatis och ris. Med ugnsrostad spetskål får du en helt annan smakupplevelse som jag tror att du kommer att uppskatta.