Du behöver
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st ägg
- 2 dl mellangrädde
Servering:
1 st hollandaisesås påse
50 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
1 msk gräslök
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär laxen i mindre bitar och kör dem i matberedare tillsammans med salt och peppar tills fiskköttet precis är finfördelat. (Kör inte för länge!)
2
Tillsätt ägg och blanda snabbt. Späd med grädden, lite i taget, under impulskörning till lagom konsistens.
3
Forma knappt äggstora, avlånga bullar i handen med hjälp av en sked. Sjud quenellerna i lättsaltat vatten i 8 minuter.
4
Ta upp quenellerna med en hålslev och håll dem varma under folie. Tillaga såsen enligt förpackningen (oftast ska det tillsättas 50 g smör och det är här det ska användas). Låt såsen svalna. Vispa grädden och rör ner i såsen tillsammans med gräslök.
Se till att alla ingredienserna är kylskåpskalla annars kan färsen dela sig.