RECEPT FRÅN HJ

Laxqueneller

De här goda små laxbullarna gör du lätt i matberedaren.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st ägg
  • 2 dl mellangrädde
  • Servering:

  • 1 st hollandaisesås påse
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk gräslök
  • Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i mindre bitar och kör dem i matberedare tillsammans med salt och peppar tills fiskköttet precis är finfördelat. (Kör inte för länge!)
2
Tillsätt ägg och blanda snabbt. Späd med grädden, lite i taget, under impulskörning till lagom konsistens.
3
Forma knappt äggstora, avlånga bullar i handen med hjälp av en sked. Sjud quenellerna i lättsaltat vatten i 8 minuter.
4
Ta upp quenellerna med en hålslev och håll dem varma under folie. Tillaga såsen enligt förpackningen (oftast ska det tillsättas 50 g smör och det är här det ska användas). Låt såsen svalna. Vispa grädden och rör ner i såsen tillsammans med gräslök.

Kommentar:
Se till att alla ingredienserna är kylskåpskalla annars kan färsen dela sig.

Recept