RECEPT FRÅN HJ

Laxpudding med fänkål och citron

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 700 g potatis
  • 250 g fänkål
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 st citron
  • 2 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 300 g laxfilébitar
  • 20 g smör

Gör så här

1

Skala och halvera potatisen, koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. Låt svalna något.

2

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Krossa potatisen grovt i en ugnsform.

3

Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen. Häll över äggstanningen och hyvla över smöret.

4

Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.


Recept