Du behöver
- 1 kg potatis
- 10 cm purjolök
- 1.5 dl hackad dill
- salt och peppar
- 200 g gravad lax
- 200 g laxfilé
- 4 st ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
Servera med:
smält smör
citronklyftor
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Lägg ett lager potatis i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och strö på purjolök och dill.
2
Lägg på hälften av all lax, i tunna skivor, så det täcker potatisen. Lägg på ett lager potatis, dill, purjolök och lax. Avsluta med potatis.
3
Vispa upp äggen och vispa i mjölk och grädde. Häll gräddmjölken i formen och krydda med salt och peppar ovanpå. Baka i ugnen i ca 1 timme. Servera med smält smör och citron.