Laxpudding

Här använder vi både gravad och färsk lax i puddingen, och mycket dill.

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 10 cm purjolök
  • 1.5 dl hackad dill
  • salt och peppar
  • 200 g gravad lax
  • 200 g laxfilé
  • 4 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde

Servera med:

smält smör
citronklyftor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Lägg ett lager potatis i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och strö på purjolök och dill.

2
Lägg på hälften av all lax, i tunna skivor, så det täcker potatisen. Lägg på ett lager potatis, dill, purjolök och lax. Avsluta med potatis.

3
Vispa upp äggen och vispa i mjölk och grädde. Häll gräddmjölken i formen och krydda med salt och peppar ovanpå. Baka i ugnen i ca 1 timme. Servera med smält smör och citron.

Scroll to Top