RECEPT FRÅN HJ

Laxpiroger

Fina och frasiga till förrätt. Förbered fram till gräddningen och servera dem varma eller ljumma.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 stycken

Du behöver

  • 3 st smördegsplattor tinade
  • Fyllning:

  • 4 st hårdkokta ägg
  • 150 g kallrökt lax
  • 1 msk crème fraîche
  • 3 msk hovmästarsås
  • Pensla med:

  • ägg
  • Servera med:

  • sallad
  • citron
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Fyllning: Skala och hacka äggen. Tärna laxen. Blanda ägg, lax, crème fraiche och hovmästarsås.
2
Kavla ut smördegen lätt så att plattan är ca 24x15 cm. Dela varje smördegsplatta på mitten. Lägg på fyllning och vik ihop till piroger.
3
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och nagga kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 15 minuter. Servera med sallad och citron.

Recept