RECEPT FRÅN HJ

Laxpaket med primörer och paprikasmör

De festliga laxpaketen får smak av fräscha primörer, och ett paprikasmör som ger en spännande smakbrytning.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 250 g grön sparris
  • 8 st färska rädisor
  • 2 st gula lökar
  • 100 g haricots verts
  • 0.5 tsk salt
  • 4 bitar laxfilé à 200 g
  • 2 st kvistar dill i bitar
  • Paprikasmör

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk rökt paprika
  • 1 tsk flingsalt
  • Garnera med

  • dill och citron

Gör så här

1

Lägg fyra bakplåtspapper i kallt vatten i minst 10 minuter. Bryt basen av sparrisen och dela i två bitar om stjälkarna är långa. Tvätta och klyfta rädisorna. Skala och klyfta löken. Ansa haricots vertsen.

2

Ta upp bakplåtspappren från vattnet och krama ur vätskan. Fördela sparrisstjälk-arna på pappren. Salta laxbitarna och lägg på sparrisen. Fördela lök, rädisor, haricots verts och dill på pappren.

3

Blanda ingredienserna till smöret. Klicka ut lite smör på laxen.

4

Knyt samman bakplåtspappren till små påsar med hjälp av steksnöre. Lägg på galler och grilla över riktigt varm glöd. Sätt gärna locket på grillen och lämna spjället öppet. Efter ca 20 minuter är laxen klar. Garnera med dill och citron. Servera med smöret.


Recept