Laxköttbullar med pepparrotssås

Du behöver 300 g laxfilé 0.5 st ägg häll upp i ett glas 2 msk vispgrädde 1 tsk senap salt och peppar 1 msk smör...

Du behöver

  • 300 g laxfilé
  • 0.5 st ägg häll upp i ett glas
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 tsk senap
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 st citron pressad saft

Pepparrotssås:

1 dl turkisk yoghurt
2 tsk riven pepparrot

Servera med:

potatis ev kokt

Gör så här

1
Mixa laxen och blanda med ägg, grädde, senap, salt och peppar. Forma färsen till små bollar och stek dem i en stekpanna med smör i ca 5 minuter.

2
Dela blomkålen i mindre buketter. Koka dem knappt mjuka och låt dem rinna av. Blanda blomkålen med dill och citronsaft.

3
Pepparrotssås: Rör samman yoghurt och pepparrot och servera till laxköttbullarna med blomkål och eventuellt potatis.

Scroll to Top