Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 4 st potatis
- 1 st citron rivet skal
- 1 st fiskbuljongtärning
- 3 dl vatten
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 400 g laxfilé
- 0.5 dl hackad dill
- 250 g räkor med skal
Chiliaioli:
1 dl majonnäs
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala lök, morot och potatisar. Hacka löken, riv moroten grovt och tärna potatisen. Fräs alltsammans i en gryta med olja.
2
Tillsätt citronskal och buljongtärning, och späd med vatten, vinäger och grädde. Koka upp och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Skär laxen i bitar och lägg ner i grytan. Småkoka tills laxen är klar, ca 5 minuter. Strö över dill och skalade räkor.
4
Chiliaioli: Blanda majonnäs, olja, pressad vitlök, paprikapulver och cayennepeppar. Servera till grytan tillsammans med bröd.