Laxgratäng med citron och dill

Du behöver 1 kg potatis gula lökar 2 msk smör salt och peppar 1 dl vitt vin 3 dl vispgrädde 150 g färsk spenat 200...

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • gula lökar
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g färsk spenat
  • 200 g färskrökt lax
  • 1 dl hackad dill
  • 1.5 dl riven ost

Garnera med:

dill

Servera med:

sallad

Gör så här

1

Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör i en stor gryta. Häll i potatisen och låt fräsa med löken ett par minuter.

2

Krydda med salt och peppar och tillsätt vin och grädde. Koka upp och småkoka i 15 minuter. Rör i spenaten.

3

Varva potatisen med strimlad lax och dill i en smord form. Strö på ost och gratinera i ca 30 minuter tills potatisen är mjuk. Garnera med dill och servera med sallad och citron.

Scroll to Top