Laxfärsbiffar med citronsås

Du behöver 250 g laxfilé laxfärs alt skinn- och benfri 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 tsk potatismjöl 1 dl matlagningsgrädde eller liknande 2...

Du behöver

  • 250 g laxfilé laxfärs alt skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde eller liknande
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 dl ströbröd

Citronsås:

1 dl fiskbuljong av tärning
1 msk pressad citron
0.5 msk majsstärkelse
salt vitpeppar

Servera med:

potatis kokt pressad
100 g spenat eller kokta gröna ärter

Gör så här

1
Blanda laxfärsen i en bunke med salt, peppar, potatismjöl och mat-lagningsgrädde. Rör tills smeten binder ihop. Blanda ner hackad dill. Använder du hel filé; mixa fisk med salt, peppar, potatismjöl och grädde till en jämn smet. Tillsätt hackad dill.

2
Forma färsen till biffar med vattensköljda händer. Vänd biffarna i ströbröd. Värm en stekpanna med matfett och stek biffarna, ca 3 mi-nuter per sida.

3
Citronsås: Blanda fiskbuljong, pressad citron och majsstärkelse i en kastrull. Koka under vispning i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Fräs spenaten i en stekpanna med smör . Servera laxbiffarna med citronsås, pressad potatis och smörfräst spenat.

Scroll to Top