Laxcheesecake

Du behöver Botten: 300 g kavring 75 g smör Fyllning: 350 g lax varmrökt 1 dl gräslök hackad och dill blandat 600 g färskost t...

Du behöver

Botten:

300 g kavring
75 g smör

Fyllning:

350 g lax varmrökt
1 dl gräslök hackad och dill blandat
600 g färskost t ex Philadelphiaost
3 dl crème fraîche
4 st hårdkokta ägg
4 st gelatinblad
0.5 st citron pressad saft
salt peppar

Garnera med:

300 g räkor med skal
150 g kallrökt lax
80 g stenbitsrom
0.5 st citron
dill

Gör så här

1
Mixa brödet till smulor. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

2
Fyllning: Mosa laxen och blanda den med gräslök och dill. Rör färskosten smidig tillsammans med crème fraiche. Rör ner lax och hackade ägg.

3
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp och smält dem på svag värme. Rör ner gelatinbladen i laxblandningen och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll i fyllningen i formen och släta till ytan. Låt stå i kylen för att stelna i minst 4 timmar.

4
Garnering: Skär loss runt kanterna och ställ på ett fat. Garnera med skalade räkor, lax, rom, citron och dill.

Scroll to Top