RECEPT FRÅN HJ

Laxcheesecake

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 200 g kavring
  • 75 g smör eller margarin
  • Fyllning:

  • 4 st gelatinblad
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk riven pepparrot
  • 0.5 dl hackad dill
  • 300 g lax varmrökt
  • Garnera med:

  • 200 g kallrökt lax
  • citronskivor
  • dill

Gör så här

1
Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Blanda kesella, gräddfil, pepparrot och dill till en smet. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme. Rör ner i smeten. Mosa laxen med en gaffel och blanda ner i smeten. Bred ut fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i 4 timmar.
3
Vid servering: Ta ur cheesecaken formen och garnera med lax, citron-skivor och dill.

Recept