4 portioner
Du behöver
- 800 g delikatesspotatis
- 4 gulbetor
- 250 g broccoli
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 600 g laxfilé
Hollandaise:
200 g smör
2 msk pressad citronsaft
3 äggulor
2 msk hackad dill
Garnera med:
dill
Ugn: 225°
Gör så här
Tvätta potatisen och dela i bitar. Skala gulbetorna och dela i tunna klyftor. Dela broccolin i mindre buketter. Blanda potatis och gulbetor med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn i ca 15 minuter.
Dela laxen i fyra bitar och krydda med salt och peppar. Lägg den och broccolin bland potatisen och tillaga i ugn i ca 10 minuter på 175°.
Lägg äggulor, hälften av smöret och citronsaft i en kastrull. Värm under omrörning tills såsen tjocknar. Tillsätt resten av smöret i bitar och vispa tills det smält i såsen och den är tjock. Rör i dill och smaka av med salt och peppar. Servera till laxen.