Laxbitar med dillhollandaise

Potatis, gulbetor och broccoli rostas i ugnen tillsammans med laxfiléer. Servera med en hemgjord dillhollandaise.

4 portioner

Du behöver

  • 800 g delikatesspotatis
  • 4 gulbetor
  • 250 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 600 g laxfilé

Hollandaise:

200 g smör
2 msk pressad citronsaft
3 äggulor
2 msk hackad dill

Garnera med:

dill

Ugn: 225°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och dela i bitar. Skala gulbetorna och dela i tunna klyftor. Dela broccolin i mindre buketter. Blanda potatis och gulbetor med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn i ca 15 minuter.

2

Dela laxen i fyra bitar och krydda med salt och peppar. Lägg den och broccolin bland potatisen och tillaga i ugn i ca 10 minuter på 175°.

3

Lägg äggulor, hälften av smöret och citronsaft i en kastrull. Värm under omrörning tills såsen tjocknar. Tillsätt resten av smöret i bitar och vispa tills det smält i såsen och den är tjock. Rör i dill och smaka av med salt och peppar. Servera till laxen.

Scroll to Top