Laxbakelse

Du behöver 18 skiva formfranska 150 g räkor spara några till garnering 4 st hårdkokta ägg spara ett till garnering 1 dl crème fraîche 1...

Du behöver

  • 18 skiva formfranska
  • 150 g räkor spara några till garnering
  • 4 st hårdkokta ägg spara ett till garnering
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 st rödlök liten
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk hackad dill

Garnera med:

9 skiva kallrökt lax
1 st ägg hårdkokt
gurka
citron

Gör så här

1
Ta ut rundlar med glas ur bröden. Låt räkorna rinna av väl och hacka dem grovt. Spara några till garnering.

2
Skala och hacka tre av äggen och blanda dem med räkor, crème fraiche, majonnäs, vispad grädde, hackad lök, ketchup och dill.

3
Lägg ihop bröden tre och tre med fyllning mellan, ovanpå och runt om. Dela stora laxskivor och linda runt bakelserna. Garnera med äggklyftor, räkor, gurka och citron.

Scroll to Top