RECEPT FRÅN HJ

Lax på planka med asiatisk bönsallad

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 0.5 msk chiliflakes
  • grillplanka
  • Bönsallad

  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 st lime
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 250 g tinade frysta gröna sojabönor
  • 2 dl böngroddar
  • 5 st strimlade salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • Ugn: 175º

Gör så här

1

Salta laxen runt om och strö över chiliflakes. Lägg laxen på grillplankan och grilla på indirekt värme under lock 20–30 minuter. Temperaturen i grillen bör ligga runt 175–200°.

2

Blanda soja, sesamolja, limeskal (endast det gröna), limesaft, socker och vitlök till en dressing. Vänd ner grönsakerna och servera salladen till laxen.


Recept