Du behöver
- 1 st färsk pajdeg ca 250 g
- 3 st ägg
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 st purjolök
- 0.5 msk olivolja
- 4 st kokta potatisar
- 400 g färsk lax av hög kvalitet
- 1 dl grovhackad dill
Gör så här
1
Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
2
Vispa lätt ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Dela purjolöken på längden och skär i 5 cm långa bitar. Fräs i olja så den blir mjuk utan att få färg.
3
Fördela purjolöken, potatis, lax och dill i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 minuter.