Du behöver

  • 1 st färsk pajdeg ca 250 g
  • 3 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 st kokta potatisar
  • 400 g färsk lax av hög kvalitet
  • 1 dl grovhackad dill

Gör så här

1

Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

2

Vispa lätt ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Dela purjolöken på längden och skär i 5 cm långa bitar. Fräs i olja så den blir mjuk utan att få färg.

3

Fördela purjolöken, potatis, lax och dill i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 minuter.


Recept