Du behöver

  • 4 st ägg
  • 100 g mixade salladsblad
  • 4 st kokta tärnade potatisar
  • 1 st knippe rädisor delade
  • 0.5 st rödlök
  • 150 g frysta tinade gröna sojabönor
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 dl klippta örter t.ex. dill och gräslök
  • Gräslöksdressing

  • 1 st ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • cayennepeppar
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt

Gör så här

1

Lägg äggen i kokande vatten. Koka i 5 minuter för en krämig gula. Skölj i kallt vatten, skala direkt.

2

Gräslöksdressing: Vispa ihop ägg, vinäger och senap. Häll i oljan under konstant vispning, till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och cayennepeppar. Rör ner gräslöken.

3

Fördela sallad, potatis, rädisor, lök och sojabönor på ett stort fat.

4

Lägg på laxskivor i små snurror och äggen i halvor. Strö över färska örter och ringla över dressingen.


Recept