RECEPT FRÅN HJ

Lax med rostad sötpotatis och en asiatisk coleslaw

Allt i ugnen och en himmelsk god coleslaw.

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 st klyftade sötpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 300 g fint strimlad vitkål
  • 2 msk riven ingefära
  • 0.5 kruka hackad koriander
  • 1 dl majonnäs
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i portionsbitar och lägg i en inoljad form. Smaka av med salt och peppar.

2

Lägg sötpotatisklyftorna på en plåt. Ringla över olja och salta. Rosta potatisen mitt i ugnen tills de är fina i färgen, ca 20 min.

3

Sätt in laxen efter halva tiden. Använd gärna ugnstermometer, laxen är perfekt vid 52°.

4

Blanda ihop vitkål, ingefära, koriander och majonnäs till en coleslaw. Smaka av med salt.


Recept