RECEPT FRÅN HJ

Lax med mandelpesto och grönsaker

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 st paprikor gul och röd
  • 1 st squash
  • 1 st rödlök
  • 5 st späda morötter
  • 400 g färskpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 600 g laxfilé i fyra bitar
  • salt och peppar
  • 0.5 st citron spar den andra halvan till mandelpeston
  • Mandelpesto:

  • 0.5 st citron rivet skal
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl sötmandel
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skär squashen i grova bitar. Skala och klyfta löken. Skrubba morötterna och dela dem på längden. Tvätta potatisen och skär den i bitar.

2

Blanda allt med olja, salt och peppar. Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Tillaga i ugnen, 20 minuter.

3

Lägg laxen i långpannan. Salta och peppra och lägg på citronskivor. Tillaga i ugnen i ytterligare 10 minuter.

4

Mandelpesto: Mixa citronskal, basilikablad, mandel, vitlök, parmesanost och olja. Smaka av med salt och peppar. Klicka peston på grönsaker och fisk eller servera den bredvid.


Recept