Du behöver
- 700 g delikatesspotatis
- 500 g räkor med skal
- 4 st salladslökar
- 4 bitar laxfilé à 140 g
- salt
- peppar
- 2 msk smör
- dill
Sandefjordssås
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
100 g smör
finrivet skal av 0,5 citron
1 msk pressad citronsaft
sockerärter
Gör så här
Koka potatisen och låt den ånga torr. Skala räkorna. Skölj och strimla salladslöken.
Torka laxbitarna och krydda dem med salt och peppar. Stek laxen i smör på medelvärme, ca 5 minuter per sida.
Sandefjordssås: Koka upp grädde och crème fraiche. Lägg i smöret i bitar och koka ihop såsen ett par minuter. Smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.
Lägg upp potatisen på ett fat och krossa den med en gaffel. Lägg på laxen och strö över räkor, salladslök och dill. Ringla över lite av såsen och servera resten bredvid. Servera med sockerärter.