Du behöver
- 2 dl råris
- 1 msk olivolja
- 250 g broccoli i mindre bitar
- 200 g svartkål
- salladslökar
- salt
- 500 g laxfilé utan skinn
Ingefärsdressing
lime
1 msk finriven ingefära
1 msk ketjap manis
2 tsk rörsocker
0.5 dl vatten
Gör så här
Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccoli, svartkål och salladslök hastigt, salta.
Skär laxen i stora kuber eller portionsbitar och salta. Stek fisken runt om i het panna till fin stekyta men behåll en rå kärna. Vänd ihop riset med grönsakerna och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med laxen och ringla dressingen över fisken. Tips! Spar tid! Ha gärna ris eller gryn färdigkokt i kylen, då kan du lätt fixa middagen snabbt.