Lax med chunky pesto och tagliatelle

Du behöver Ugn: 200º 400 g tagliatelle 500 g laxfilé 2 tsk flingsalt 250 g cocktailtomater delade Pesto 0.5 dl pinjenötter 1 dl lagrad ost...

Du behöver

Ugn: 200º

400 g tagliatelle
500 g laxfilé
2 tsk flingsalt
250 g cocktailtomater delade

Pesto

0.5 dl pinjenötter
1 dl lagrad ost grovt riven
1 kruka basilika grovt strimlade blad
1 st vitlöksklyfta riven
1 dl olivolja
salt

Gör så här

1

Pesto: Rosta pinjenötterna i torr stekpanna till fin färg. Blanda dem med ost, basilika, vitlök och olja. Smaka av med salt.

2

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg fiskbitarna i en inoljad form och salta. Tillaga mitt i ugnen ca 13 min.

3

Häll av pastavattnet. Låt rinna av och vänd runt med några droppar olja. Häll upp på ett stort fat och lägg laxbitarna ovanpå. Toppa med tomaterna och skeda på peston.

Scroll to Top