RECEPT FRÅN HJ

Lax med chunky pesto och tagliatelle

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Ugn: 200º

  • 400 g tagliatelle
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 250 g cocktailtomater delade
  • Pesto

  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 dl lagrad ost grovt riven
  • 1 kruka basilika grovt strimlade blad
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 1 dl olivolja
  • salt

Gör så här

1

Pesto: Rosta pinjenötterna i torr stekpanna till fin färg. Blanda dem med ost, basilika, vitlök och olja. Smaka av med salt.

2

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg fiskbitarna i en inoljad form och salta. Tillaga mitt i ugnen ca 13 min.

3

Häll av pastavattnet. Låt rinna av och vänd runt med några droppar olja. Häll upp på ett stort fat och lägg laxbitarna ovanpå. Toppa med tomaterna och skeda på peston.


Recept