Lax i örtsås

Laxen tillagas bekvämt i sin sås i ugnen.

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • salt och peppar
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl örter basilika, dill, persilja
  • 2 dl matlagningsvin vitt
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl grädde

Ugn: 200°

Gör så här

1
Krydda laxen med salt och peppar, och lägg i en form. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör.

2
Strö i örter och tillsätt vin, buljongtärning, senap och grädde. Koka upp såsen och häll den över fisken.

3
Baka laxen i 15 minuter. Servera med basmatiris, sparris och sallad.


Kommentar:
Det finns små askar med djupfrysta örter vid de frysta grönsakerna i butiken som är bra att ha hemma.

Scroll to Top