Du behöver
- 600 g laxfilé
- 1 dl vatten
- 3 msk hummerfond koncentrerad
- 1 dl crème fraîche
- 2.5 dl mellangrädde
- 2 tsk senap fransk
- 1 st dill knippa
- 3 msk stenbitsrom röd
- kajennpeppar
Garnering:
stenbitsrom dill
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär den skinn- och benfria laxfilén i 4 lika stora bitar.
2
Vispa samman vatten, hummerfond, creme fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull eller traktörpanna. Låt det koka upp och koka ihop något.
3
Lägg ner laxfiléerna och låt allt sjuda under lock ca 10 minuter.
4
Hacka dillen under tiden. Rör ner dill och rom i såsen. Smaka av med kajennpeppar. (Var försiktig med kajennpepparn, den är mycket het och smaken kommer efter en liten stund.)
5
Lägg en klick stenbitsrom på varje laxfilé och garnera med lite dill. Bjud gärna pressad potatis och broccoli till.