Lax i krämig sås

En lika god som lättlagad festrätt.

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 1 dl vatten
  • 3 msk hummerfond koncentrerad
  • 1 dl crème fraîche
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 2 tsk senap fransk
  • 1 st dill knippa
  • 3 msk stenbitsrom röd
  • kajennpeppar

Garnering:

stenbitsrom dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär den skinn- och benfria laxfilén i 4 lika stora bitar.

2
Vispa samman vatten, hummerfond, creme fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull eller traktörpanna. Låt det koka upp och koka ihop något.

3
Lägg ner laxfiléerna och låt allt sjuda under lock ca 10 minuter.

4
Hacka dillen under tiden. Rör ner dill och rom i såsen. Smaka av med kajennpeppar. (Var försiktig med kajennpepparn, den är mycket het och smaken kommer efter en liten stund.)

5
Lägg en klick stenbitsrom på varje laxfilé och garnera med lite dill. Bjud gärna pressad potatis och broccoli till.

Scroll to Top