Lax och räkor i krämig citronsås

Laxfiléerna tillagas i ugnen under ett krämigt såstäcke med smak av dill och citron. Toppa med räkor. Det här är en rätt som hela familjen kommer att tycka om.

4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 1 purjolök
  • 150 g skalade räkor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • ½ dl hackad dill
  • Saft av 1 citron
  • salt och peppar

Garnera med:

citron

Servera med:

kokt potatis

Ugn: 200°

Gör så här

1

Skölj och strimla purjolöken och lägg i botten på en smord form. Dela laxen i bitar och lägg över purjolöken. Strö på räkor.

2

Blanda grädde och crème fraiche i en kastrull och koka upp. Rör i dill och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

3

Häll såsen över laxen och tillaga i ugn i ca 20 minuter. Garnera med dill och citron och servera med potatis och sockerärter.

Scroll to Top