RECEPT FRÅN
Lax i foliepaket med hoisinsås och sesamfrön
Laxen blir härligt saftigt och får god smak av att tillagas i foliepaket med hoisinsås. Servera en fräsch gurksallad med chili och böngroddar till. Ris, nudlar eller potatis passar även bra. Snabb och nyttig vardagsmat!
Av Sara Begner.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Du behöver
- 600 g laxfilé
- 1 tsk salt
- 1 dl hoisinsås eller teriyakisås
- 1 msk sesamfrön
- 1.5 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl ättiksprit
- 1 tsk sesamolja
- 0.5 st gurka
- 1 dl färska böngroddar
- 0.5 st finhackad röd chili
Gurksallad
Gör så här
1
Gurksallad: Blanda vatten, socker, ättika och sesamolja, rör tills sockret lösts upp.
2
Tillsätt gurka, böngroddar och chili,låt dra i 10 minuter.
3
Skär laxen i portionsbitar och salta.
4
Lägg laxbitarna i var sin bit aluminiumfolie och häll på hoisinsås. Strö över sesamfrön och vik ihop till ett paket.
5
Grilla på indirekt värme under lock i 10–12 minuter eller ugnsstek till en innertemperatur på 54–56°.