RECEPT FRÅN
Lättsötade nötmuffins
Härliga muffins med mycket smak av nötter. Toppa med smält mörk choklad.
Av Mai-Lis Hellénius. Foto: ULRIKA EKBLOM
Tillagningstid: 25 minuter
10 stycken
Du behöver
- 1 dl valnötter
- 1 dl osaltade jordnötter
- 1 dl hasselnötter
- 2 st ägg
- 2 msk honung
- 1 tsk bakpulver
- 50 g mörk choklad alt florsocker
Dekoration
Ugn: 225° (200° varmluft)
Gör så här
1
Kör allt i matberedare med knivinsats tills det blir en väl blandad smet men inte helt finfördelat.
2
Fördela smeten i 10 muffinsformar. Ställ dem gärna i en muffinsplåt och grädda cirka 8 minuter mitt i ugnen. Låt muffinsen svalna.
3
Smält chokladen över vattenbad och dekorera med lite ringlad mörk choklad eller florsocker.