RECEPT FRÅN HJ

Lasagne med tomat och paprika

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 200 g lasagneplattor färska
  • Fyllning:

  • 500 g tomater
  • 2 st röda paprikor
  • 150 g mozzarella
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 msk oregano torkad
  • 150 g kokt skinka
  • salt och peppar
  • Sås:

  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 20 g Parmesan riven
  • 0.5 tsk muskotnöt riven
  • salt och peppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg ett lager lasagneplattor i botten på formen. Skiva tomaterna och lägg på ett lager. Kärna ur och tärna paprikorna. Strö över ett lager ovanpå tomaterna. Fördela 1/3 av mozzarellaosten, basilikabladen, oreganon, skinkan, salt och peppar.
2
Lägg på ett lager lasagneplattor. Lägg på tomatskivor, paprikatärningar, mozzarella, basilika, oregano och skinka. Krydda med salt och peppar. Upprepa en gång till och använd det som är kvar. Avsluta med lasagneplattor.
3
Sås: Blanda grädde, parmesan, muskot, salt och peppar i en kastrull och värm under omrörning. Häll såsen över lasagnen och gratinera i ugnen i 1 timme. Täck med folie om den blir mörk.

Recept