Lasagne med röda linser

Lasagne är en toppenrätt att servera i vegetarisk tappning. Den här linslasagnen går snabbt och lätt att laga och räcker till många.

6 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 2 st grovrivna morötter
  • 1 st hackad gul lök
  • 2 st rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 250 g färska pastaplattor
  • 4 dl crème fraîche
  • 4 dl riven lagrad ost

Servering

70 g salladsmix
torrostade pumpakärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek morot, lök, vitlök och rosmarin utan att de tar färg. Tillsätt tomatpuré, stek ytterligare någon minut under omrörning.

2

Häll i linser, krossade tomater, vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

3

Varva pastaplattor med tomatsås, crème fraiche och riven ost. Avsluta med tomatsås och toppa med riven ost.

4

Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera med en grönsallad toppad med rostade pumpakärnor.

Scroll to Top