Lasagne med linser och zucchini

Du behöver zucchini 1 msk olivolja 300 g nötfärs hackad gul lök finhackade vitlöksklyftor 0.5 tsk salt 0.5 tsk grovmalen svartpeppar frp kokta linser frp...

Du behöver

  • zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 300 g nötfärs
  • hackad gul lök
  • finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • frp kokta linser
  • frp färdig tomatsås
  • lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
  • béchamelsås
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt

Gör så här

1

Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet och späd med mjölk, lite i taget, under fortsatt vispning. Koka såsen ca 5 minuter, vispa hela tiden. Salta.

2

Skiva zucchinin på längden med en osthyvel eller mandolin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttfärs, lök och vitlök tills färsen är helt genomstekt. Salta och peppra.

3

Sätt ugnen på 200 grader. Varva sköljda avrunna linser, tomatsås och bechamelsås med två lager lasagneplattor och två lager zucchini som läggs omlott i en ugnssäker form ca 25×35 cm. Spara ca 3 dl av bechamelsåsen till lasagnens översta lager. Strö över ost och tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter.

Scroll to Top