Du behöver
- zucchini
- 1 msk olivolja
- 300 g nötfärs
- hackad gul lök
- finhackade vitlöksklyftor
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- frp kokta linser
- frp färdig tomatsås
- lasagneplattor
- 2 dl riven ost
- béchamelsås
- 50 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 8 dl mjölk
- 1 tsk salt
Gör så här
Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet och späd med mjölk, lite i taget, under fortsatt vispning. Koka såsen ca 5 minuter, vispa hela tiden. Salta.
Skiva zucchinin på längden med en osthyvel eller mandolin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttfärs, lök och vitlök tills färsen är helt genomstekt. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 200 grader. Varva sköljda avrunna linser, tomatsås och bechamelsås med två lager lasagneplattor och två lager zucchini som läggs omlott i en ugnssäker form ca 25×35 cm. Spara ca 3 dl av bechamelsåsen till lasagnens översta lager. Strö över ost och tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter.