Lasagne med keso och spenat

Du behöver 6 st lasagneplattor 6-8 plattor, fullkorn Fyllning: 200 g spenat lösfryst 1 msk matfett 250 g keso 0.5 tsk basilika torkad 0.5 tsk...

Du behöver

  • 6 st lasagneplattor 6-8 plattor, fullkorn

Fyllning:

200 g spenat lösfryst
1 msk matfett
250 g keso
0.5 tsk basilika torkad
0.5 tsk körvel torkad
0.5 dl valnötter
örtsalt, peppar

Sås:

2 msk matfett
2.5 msk vetemjöl
4.5 dl mjölk
salt och peppar
1 dl prästost riven, lagrad

Ugn: 200°

Servera med:

råkostsallad

Gör så här

1
Fyllning: Fräs och tina spenaten i en kastrull med smör. Ta kastrullen från plattan och blanda ner keso, basilika, körvel och krossade valnötter. Smaka av med örtsalt och peppar.

2
Sås: Fräs matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölk och låt såsen sjuda i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

3
Varva sås, lasagneplattor och fyllning i en smord ugnsfast form. Avsluta med sås. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med råkostsallad.

Scroll to Top