Du behöver

  • 25 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • zucchini
  • 300 g kassler
  • lasagneplattor
  • 170 g riven ost
  • vitkålssallad
  • 400 g vitkål i tunna klyftor
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Gör så här

1

Smält smör i en kastrull och häll i mjöl. Värm tills mjöl och smör blandat sig. Häll i mjölken i en tunn stråle under vispning. Vispa hela tiden medan såsen blir varm och låt sjuda tills den tjocknat, cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen.

2

Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel och strö över lite salt. Skiva kassler tunt.

3

Varva sås, lasagneplattor, zucchini, kassler och ost i en gratängform. Toppa med sås och ost. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter i 200 grader. Täck eventuellt med folie på slutet om lasagnen blir för mörk.

4

Blanda ingredienserna till vitkålssalladen, smaka av med salt och peppar och servera till lasagnen.


Recept