Du behöver
- 25 g smör
- 4 msk vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- zucchini
- 300 g kassler
- lasagneplattor
- 170 g riven ost
- vitkålssallad
- 400 g vitkål i tunna klyftor
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk olivolja
- 2 msk vatten
Gör så här
Smält smör i en kastrull och häll i mjöl. Värm tills mjöl och smör blandat sig. Häll i mjölken i en tunn stråle under vispning. Vispa hela tiden medan såsen blir varm och låt sjuda tills den tjocknat, cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen.
Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel och strö över lite salt. Skiva kassler tunt.
Varva sås, lasagneplattor, zucchini, kassler och ost i en gratängform. Toppa med sås och ost. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter i 200 grader. Täck eventuellt med folie på slutet om lasagnen blir för mörk.
Blanda ingredienserna till vitkålssalladen, smaka av med salt och peppar och servera till lasagnen.