Långpannepaj med kyckling

Du behöver bitar: Pajdeg: 6 dl vetemjöl 250 g smör 4 msk kallt vatten Fyllning: 3 st gula lökar 1 st vitlöksklyfta 500 g kycklingfilé...

Du behöver

bitar:

Pajdeg:

6 dl vetemjöl
250 g smör
4 msk kallt vatten

Fyllning:

3 st gula lökar
1 st vitlöksklyfta
500 g kycklingfilé
2 msk smör eller margarin
150 g babyspenat
salt och peppar
1 tsk torkad timjan
2 dl oliver gröna med pimiento
200 g körsbärstomater

Äggstanning:

6 st ägg
250 g kesella 10%
3 dl vispgrädde
4 dl prästost riven

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Häll i vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Kavla ut degen och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Förgrädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Strimla kycklingen fint. Stek kycklingen i en stekpanna med smör. Lägg i lök och vitlök och fräs tills löken börjar mjukna. Vänd i spenat och krydda med salt, peppar och timjan. Fördela fräset i formen. Strö över oliver och delade tomater.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, kesella, grädde, ost, salt och peppar och häll i pajformen. Grädda i 30 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top