RECEPT FRÅN HJ

Långpannepaj med kyckling

Okänd
0 portioner

Du behöver

    bitar:

    Pajdeg:

  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 3 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 150 g babyspenat
  • salt och peppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl oliver gröna med pimiento
  • 200 g körsbärstomater
  • Äggstanning:

  • 6 st ägg
  • 250 g kesella 10%
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl prästost riven
  • Servera med:

  • sallad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Häll i vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Kavla ut degen och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Förgrädda i 10 minuter.
2
Fyllning: Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Strimla kycklingen fint. Stek kycklingen i en stekpanna med smör. Lägg i lök och vitlök och fräs tills löken börjar mjukna. Vänd i spenat och krydda med salt, peppar och timjan. Fördela fräset i formen. Strö över oliver och delade tomater.
3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, kesella, grädde, ost, salt och peppar och häll i pajformen. Grädda i 30 minuter. Servera med sallad.

Recept