Lammrostbiff med rotselleri och tomatsalsa

Du behöver 500 g lammrostbiff 1 msk flingsalt 3 msk smör 1 st vitlöksklyfta 1 kg rotselleri 1 msk olivolja Marinad 1 dl rödvin 2...

Du behöver

  • 500 g lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 3 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 kg rotselleri
  • 1 msk olivolja

Marinad

1 dl rödvin
2 st vitlöksklyftor
0.5 dl finhackad timjan
2 msk neutral olja
1 msk flytande honung
2 st lagerblad
1 tsk svartpeppar
tomatsalsa
200 g tomater
1 st rödlök
.5 dl strimlad färsk persilja
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
salt och svartpeppar

Gör så här

1

Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och vänd runt köttet. Låt marinera minst 3 timmar men gärna över natten.

2

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa smöret med en gaffel och blanda med vitlöken. Skär bort skalet och skär rotsellerin i 1 cm tjocka skivor. Vänd runt skivorna i olja och lägg ut dem platt på plåtar. Salta. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka och har fin färg, cirka 25 minuter.

3

Tärna tomaterna och vänd runt med resten av ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar. Precis innan rotsellerin är klar, klicka på vitlökssmöret och låt smälta inne i ugnen.

4

Stek eller grilla lammet till en innertemperatur på 55°. Låt vila på skärbräda 5–10 minuter innan det skärs upp i tunna skivor.

Scroll to Top