Lammracks med zucchiniröra

Du behöver 1 kg lammracks flingsalt svartpeppar grillat surdegsbröd Till servering Zucchiniröra 1 st zucchini 2 st tomater 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor...

Du behöver

1 kg lammracks

flingsalt
svartpeppar
grillat surdegsbröd Till servering

Zucchiniröra

1 st zucchini
2 st tomater
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 dl olivolja
1.5 dl vatten
1 dl hackad färsk persilja
0.5 st citron

Gör så här

1

Skär upp lammracksen så varje bit har två ben, salta och peppra ordentligt. Grilla eller stek lammet till en innertemperatur på 58°. Låt vila ca 10 min och skär sedan upp så varje bit har ett ben.

2

Zucchiniröra: Stek zucchini, tomater, lök, vitlök och spiskummin i hälften av oljan ca 10 min. Tillsätt vattnet och låt puttra ytterligare ca 20 min utan lock. Rör om och mosa zucchinin lite under stekningen.

3

Blanda ner resten av oljan och persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera röran med lammracksen och grillat bröd.

Scroll to Top