Du behöver

    1 kg lammracks

  • flingsalt
  • svartpeppar
  • grillat surdegsbröd Till servering
  • Zucchiniröra

  • 1 st zucchini
  • 2 st tomater
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 0.5 st citron

Gör så här

1

Skär upp lammracksen så varje bit har två ben, salta och peppra ordentligt. Grilla eller stek lammet till en innertemperatur på 58°. Låt vila ca 10 min och skär sedan upp så varje bit har ett ben.

2

Zucchiniröra: Stek zucchini, tomater, lök, vitlök och spiskummin i hälften av oljan ca 10 min. Tillsätt vattnet och låt puttra ytterligare ca 20 min utan lock. Rör om och mosa zucchinin lite under stekningen.

3

Blanda ner resten av oljan och persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera röran med lammracksen och grillat bröd.


Recept