Du behöver
1 kg lammracks
flingsalt
svartpeppar
grillat surdegsbröd Till servering
Zucchiniröra
1 st zucchini
2 st tomater
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 dl olivolja
1.5 dl vatten
1 dl hackad färsk persilja
0.5 st citron
Gör så här
Skär upp lammracksen så varje bit har två ben, salta och peppra ordentligt. Grilla eller stek lammet till en innertemperatur på 58°. Låt vila ca 10 min och skär sedan upp så varje bit har ett ben.
Zucchiniröra: Stek zucchini, tomater, lök, vitlök och spiskummin i hälften av oljan ca 10 min. Tillsätt vattnet och låt puttra ytterligare ca 20 min utan lock. Rör om och mosa zucchinin lite under stekningen.
Blanda ner resten av oljan och persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera röran med lammracksen och grillat bröd.