Lammkotletter med vitlök och rosmarin

Lammkotletter med vitlök och rosmarin blir en riktigt festlig huvudrätt. Serveras med rösti från Basel, små potatiskakor.

Du behöver

  • 5 st lammkotletter enkla
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm rosmarin
  • 1 krm oregano

Tillbehör:

1 bitar squash
4 st cocktailtomater
2.5 st vitlöksklyftor

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Snitta fettkanten på köttet. Gnid in köttet med olivolja, salt, peppar, pressad vitlök, rosmarin och oregano.

2
Skär squashen i tjocka skivor och halvera tomater och vitlök.

3
Grilla kotletterna i grillpanna ca 1 1/2-2 minuter per sida eller stek dem 2-3 minuter per sida i stekjärn.

4
Stek eller grilla grönsakerna på båda sidorna tills de har fått lite färg. Bjud kotletterna med grönsakerna och små rösti från Basel.


Kommentar:
Blir ni flera till middagen går det bra att dubblera ingredienserna i receptet.

Scroll to Top