Du behöver
- 8 st gula lökar medelstora
- smör att steka i
- 300 g lammfärs
- 2 msk tomatpuré
- 1 kruka färsk kruspersilja
- salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala lökarna och koka dem cirka 5 minuter. Fiska upp lökarna och låt dem svalna. Skär av det yttersta av roten i botten så att lökarna kan stå upp. Skär av 1/3 av toppen och gröp ur lökarna.
Hacka cirka 1/3 av det urgröpta och bortskurna och stek i smör tillsammans med lammfärsen. Resten av löken kan du hacka och frysa in. Rör hela tiden och tillsätt sedan tomatpuré och vatten.
Finhacka hälften av persiljan. Låt lammfärssåsen puttra 5–7 minuter och tillsätt persiljan, salt och peppar.
Ställ lökarna i en ugnsfast form och fyll dem med lammfärsen. Fördela den rivna osten och baka i 25–30 minuter.
Dekorera med resten av persiljan och servera med en sallad.
En riktig 70-talsrätt som man också kan fylla med bara grönsaker och ha som tillbehör till kött eller fisk.