Du behöver
- 3 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 msk lakritspulver
- 0.5 tsk salt
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 75 g mörk choklad
Fudge:
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g smör
Servera med:
hallon
vispgrädde
Ugn: 175°
Gör så här
Blanda socker, mjöl, kakao, lakritspulver och salt i en skål. Smält smöret och rör i tillsammans med äggen. Hacka chokladen fint och blanda ner i smeten.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kakan kallna.
Fudge: Blanda grädde, socker, sirap och hackad choklad i en kastrull. Låt småkoka i ca 20 minuter tills den tjocknar. Ta kastrullen av värmen och rör i smör.
Bred fudgen över kakan och ställ i kyl att stelna. Garnera med hallon och servera med grädda.