Läcker cheesecake av lax

En mycket lättgjord cheesecake som passar lika bra på ett buffèbord som till en entrèrätt eller som en liten kvällsrätt. I smala bitar passar den också som drinktilltugg.

Annons

Du behöver

  • 300 g kavring
  • 75 g smör

Fyllning:

400 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
250 g laxfilé rökt
2 st schalottenlökar
1 msk dill finhackad

Garnering:

150 g kaviar röd
citron dill

Det här behövs för ca 10-12 bitar:

Gör så här

1
Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och rör om. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant. Ca 24 cm i diameter. Platta till ordentligt.

2
Tärna den skinn och benfria laxen i små tärningar. Skala och finhacka lökarna. Finhacka dillen.

3
Rör samman osten med creme fraiche. Tillsätt lax, lök och dill. Rör så att allt blandas väl. Smaka av eventuellt med lite salt och peppar.

4
Bred laxröran över bottnen. Jämna till ytan. Lossa kanten och bred kaviar över laxröran. Garnera med citronbitar och dillvippor. Drick ett glas vitt vin eller ett glas svalt öl till.

Annons
Scroll to Top