RECEPT FRÅN HJ

Kycklingtacos med majs- och ­ananassalsa

Tacos på nytt sätt med två goda röror.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 5 st kycklingfiléer
  • 4 msk majsolja
  • Majssalsa

  • 300 g avrunnen majs
  • 2 st tomater
  • 1 st gurka
  • 1 st rödlök
  • 2 st salladslökar
  • 3 msk färskpressad limesaft
  • tabasco
  • 1 tsk spiskummin
  • flingsalt
  • Ananassalsa

  • 0.5 st ananas
  • 1 st röd chilifrukt
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • saft av 1 lime
  • Tillbehör

  • tortillabröd
  • småbladig sallad
  • gräddfil
  • koriander
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Blanda salt, peppar, chili och spiskummin i en liten skål. Putsa kycklingen och pensla den med olja. Gnid in filéerna med kryddblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.

2

Lägg kycklingen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Stek vidare strax under ugnens mitt i 20–22 minuter. Ta ut och låt vila i ca 10 minuter.

3

Majssalsa: Låt majsen rinna av. Hacka tomaterna och gurkan. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla salladslöken. Blanda majs, tomater, gurka, lök, limesaft, tabasco och spiskummin. ­Smaka av med salt.

4

Ananassalsa: Skala ananasen med en vass kniv. Dela den i klyftor på längden och skär bort den hårda mittstocken på varje klyfta. Skär fruktköttet i strimlor eller tärningar.

5

Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Hacka koriandern. Blanda ananas, chili, koriander och limesaft. Förvara i glasburk med lock, då håller det sig.

6

Lägg kyckling och salsor på tortillabröden. Tillsätt sallad och toppa med gräddfil och koriander. Servera.


Recept