Kycklingstroganoff

Du behöver 300 g kycklingfilé 1 st gul lök 150 g champinjoner 1 msk smör eller margarin 2 msk tomatpuré 2 st tomater 1 tsk...

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st tomater
  • 1 tsk senap
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar

Servera med:

ris eller couscous blandat med hackad persilja

Gör så här

1
Strimla kycklingen. Skala och hacka löken, och skiva svampen. Bryn kycklingen i en stekpanna med smör.

2
Ta upp kycklingen och fräs lök och svamp. Rör i tomatpuré och lägg tillbaka kycklingen.

3
Tärna tomaterna och rör ner i stekpannan tillsammans med vatten, fond och grädde, och koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Servera med ris eller couscous blandat med hackad persilja.

Scroll to Top