RECEPT FRÅN HJ

Kycklingspett med rökt sidfläsk och dragonmajonnäs

Franskinispirerade kycklingspett med rökt sidfläsk serveras med en härlig dragonmajonnäs.

Av . Foto: Thomas Carlgren

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglår eller kycklingbröstfilé
  • 200 g rökt sidfläsk i bit
  • salt
  • peppar
  • grillspett
  • Dragonmajonnäs

  • 1 dl hackad färsk dragon
  • 2 st rivna vitlöksklyftor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl majonnäs
  • salt
  • peppar

Gör så här

1

Blötlägg grillspetten om de är av trä. Putsa kycklingen. Skär kyckling och fläsk i bitar.

2

Varva kött och fläsk på spett.

3

Grilla spetten runt om tills kycklingen är precis genomstekt. Krydda med salt och peppar.

4

Dragonmajonnäs: Mixa allt utom majonnäs, salt och peppar till en slät sås.

5

Blanda ner majonnäsen för hand.

6

Smaka av med salt och peppar och låt smakerna mogna en stund före servering.


Recept