Kycklingspett med haloumisallad

Du behöver 500 g kycklinglårfilé 1 msk rapsolja 2 msk sweet chilisås salt peppar 150 g haricots verts 1 st avokado 12 st körsbärstomater 65...

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • salt peppar
  • 150 g haricots verts
  • 1 st avokado
  • 12 st körsbärstomater
  • 65 g sallad i påse
  • 200 g haloumi
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st citron pressad saft

Servera med:

bröd

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skär kycklingen i mindre bitar och trä upp bitarna på spett. Blanda olja och sweet chilisås och pensla spetten. Salta och peppa. Stek kycklingen runt om i en stekpanna tills de fått färg. Tillaga klart i ugnen, ca 15 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.

2
Koka haricots verts i 5 minuter och låt rinna av. Kärna ur avokadon och skär avokadoköttet och dela i bitar. Dela tomaterna. Skölj salladen. Blanda haricots verts, avokado, tomater och sallad.

3
Skiva osten och stek i grillpanna, tills den fått fin färg. Lägg osten ovanpå salladen.

4
Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och ringla över salladen. Servera med bröd.

Scroll to Top