RECEPT FRÅN HJ

Kycklingsallad med pasta och vinägrett

Pastasallad med sommarkänsla – perfekt till lunch eller i picknickkorgen.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 200 g pasta t ex penne
  • 250 g grön sparris
  • 2 st vårlök
  • 2 st nektariner
  • 1 st grillad kyckling
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 50 g rucola
  • parmesanost
  • 0.5 dl pinjenötter rostade
  • Dressing:

  • 1 dl bladpersilja hackad
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 3 st sardellfiléer
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar

Gör så här

1
Dressing: Mixa örter, vitlök, sardeller, citronsaft, olja, salt och peppar.
2
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av. Blanda pasta och dressing.
3
Bryt bort den nedre, grova delen på sparrisen. Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och dela i bitar. Strimla löken. Skär nektarinerna i klyftor. Dela kycklingen i mindre bitar.
4
Blanda pastan, sparris, lök, nektariner och kyckling. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner rucola i salladen precis vid servering. Hyvla över ost och strö på rostade nötter.

Recept